Dilan Polat ‘Kedicikler’ ile Komşu Oldu: Görevliler Günlük Harcama Limitini Açıkladı

Kara para aklama ve vergi kaçırma iddiasıyla birlikte eşi Engin Polat ve 11 kişiyle birlikte tutuklanan Dilan Polat’ın, Silivri’de bulunan cezaevinde yaşadığı ilk gecenin detayları belli oldu. Dilan Polat’ın, Adnan Oktar Örgütü’ne üye olan ve kamuoyunda ‘kedicikler’ olarak bilinen kişilerle cezaevinde komşu olacağı öğrenildi.

Tüm Türkiye’nin haftalardır ilgiyle takip ettiği Dilan Polat olayı, tutuklamayla sona erdi. Polat çifti ve beraberindekiler, tutuklanarak Silivri’de bulunan cezaevine gönderildi.

Hürriyet’ten Burcu Kurtul Uçar’ın haberine göre; Silivri’deki Marmara Cezaevi’ne konulan Dilan Polat, Adnan Oktar Örgütü üyesi ‘kedicikler’ ile komşu oldu.

Dilan Polat’a, ilk olarak cezaevinin kuralları hatırlatıldı. Görevliler, 6 yaşından küçük çocuğunu yanına alabileceğini de söyledi ancak Dilan Polat bunun karşısında ağlamaya başladı.

Görevliler, lüks yaşamı sayesinde radara takılan Dilan Polat’a, cezaevinde bir haftada en fazla 2 bin 500 lira harcayabileceğini ısrarla hatırlattı.

Dilan Polat ve kardeşi, cezaevindeki ilk gecelerini kısa bir sohbetin ardından uyuyarak geçirdi. İkili, yanlarında pijamaları olmadığı için ilk gece kıyafetleriyle yatmak zorunda kaldı.

Dilan Polat’ın en çok ilgilisini çeken hak ise cezaevinde eşlere yönelik tanınan açık görüş hakkı oldu. Dilan Polat’a isterse bu hakkını kullanabileceği de anlatıldı. Dilan Polat ve Engin Polat’ın istemeleri halinde, Marmara İnfaz Kurumu’nda bu haktan faydalanabilecekleri belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x