Suyuna Ekmek Banmak İçin Hazırlanın: Patatesli Yahni Nasıl Yapılır?

Bugün sofranıza annelerimizden yemeye alışık olduğumuz nostaljik bir lezzeti getiriyoruz! Suyuna bol bol ekmek banarak yiyebileceğiniz patatesli yahni için şimdiden afiyet olsun!

Patatesli Yahni Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 500 gr kuşbaşı et

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 2 adet iri soğan

  • 2 adet yeşil biber

  • 2 adet orta boy patates

  • 1 yemek kaşığı toz biber

  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:

1. All in One Cooker’ı soteleme modundayken hazneye sıvı yağı dökün. 

2. Dana etlerini ekleyip hafifçe kızarana kadar 7 dakika soteleyin. Sebzeleri ve salçayı da ekleyip 2 dakika daha kavurun. 

3. Kalan malzemeleri ekleyin. Kapağı kapatıp kilitleyin. Basınçlı pişirme modunda 70 kPa da 30 dakika pişirin.

Afiyet olsun!

Bu tarifin ayrıntılarını adım adım görmek isterseniz videomuzu izleyebilirsiniz ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir